Presteren je werknemers voldoende?

 In Blogs, Fysio, Kennisartikel

Het grootste kapitaal van je onderneming bestaat uit? Precies, je werknemers. Maar voelen jouw werknemers zich ook betrokken en gestimuleerd? Hoe kun je dat eigenlijk bewerkstelligen zonder dat je verzandt in een competitieve cultuur die Amerikaans gaat aandoen? Ten slotte ben je ondernemer en zul je moeten overleven te midden van de flinke concurrentie. En dan is het wel zo fijn als je enthousiaste medewerkers hebt van wie je op aan kunt. En die van jou weten dat ze ertoe doen.

De juiste stuurinformatie
Hiervoor heb je informatie nodig. Zorg voor een goed boekhoudsysteem dat je eenvoudig inzicht geeft in de kosten en opbrengsten per werknemer. Niets is leuker voor een werknemer om te horen dat hij geld opbrengt voor het bedrijf! Voor werknemers die minder presteren kun je met deze informatie gerichter gaan zoeken naar manieren om de prestaties te verbeteren. Daarnaast is het eenvoudiger om te beoordelen of eventuele vervolgopleidingen van personeelsleden het investeren waard zijn of niet.

Enquêtes
Voer regelmatig anonieme enquêtes uit om te zien wat er speelt binnen je bedrijf. De anonimiteit biedt vrijheid en dan kan het zomaar zijn dat er meer informatie uit komt dan je voorheen had verwacht.

Complimenten
De kracht van positieve woorden is enorm. Geef je werknemers daarom een compliment als ze goed werk verrichten. Maak er een punt van om goede prestaties te vermelden tijdens een teamoverleg.

Team-effort
Doe eens als team mee aan een sportevenement en deel daarover online. Het vergroot de teamgeest en als er ook nog een goed doel mee wordt gesponsord is de kans groot dat je medewerkers er trots op zijn om voor jou te werken.

Mis geen slimme tips meer!

Volg onze LinkedIn pagina of meld je hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief!


    Lees meer tips in de laatste blogs:

    Recent Posts
    Kennismaken?

      Vul hieronder je gegevens om een kopje koffie in te plannen of ga naar onze contactpagina.