Wijziging lage btw-percentage van 6 naar 9%

 In Blogs, Fysio, Kennisartikel

Je hebt het ongetwijfeld al vernomen: met ingang van 1 januari 2019 stijgt het lage btw-percentage van 6% naar 9%. Met deze e-mail willen wij je hier op voorbereiden.

Naast het uitvoeren van fysiotherapeutische behandelingen (vrijgesteld van btw), lever je wellicht ook diensten die belast zijn met het lage btw-tarief, zoals fitnessdiensten. Deze zijn tot 31 december 2018 belast met 6% btw. Met ingang van 1 januari 2019 stijgt het btw-percentage naar 9%. Dat betekent dat er o.a. nagedacht dient te worden over de prijzen van bijvoorbeeld de fitnessabonnementen. Immers: bij gelijkblijvende prijzen houdt je na aftrek van btw minder over.

Indien in dit voorbeeld het fitnessabonnement 2019 in 2018 reeds wordt gefactureerd én wordt betaald, zou voor 2019 nog het lage btw-tarief ad. 6% van toepassing zijn. Eventueel kun je er voor kiezen om de abonnees die hiervoor kiezen een bepaalde korting te verstrekken (zeg 5 à 10%) als beloning dat ze direct een jaarabonnement afsluiten en jij daarbij zeker bent van deze omzet.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Mis geen slimme tips meer!

Volg onze LinkedIn pagina →
Zo blijf je altijd op de hoogte.

Lees meer tips in de laatste blogs:

Recent Posts